Word Rookie 2019 en begin aan een carrière als presenter!

Word JIJ Rookie 2019?

Wil jij lesgeven op grote Conventies tussen (inter)nationale presenters? Dit is JOUW kans!
Om mee te doen stuur je jouw filmpje van maximaal 1 minuut naar info@happyconventions.com. Wij posten jouw filmpje op Instagram en Facebook. Zorg dat je zoveel mogelijk likes krijgt, door te delen, reposten, taggen, stories te plaatsten etc. Je maakt ook een tweede filmpje, dit hoef je niet op te sturen, maar plaats je op je eigen Facebook en Instagram kanaal. In dit filmpje stel je je voor en vertel je waarom jij zo graag op het toffe Happy Conventions Freestyle Event wilt lesgeven, je motiveert jouw volgers om jouw filmpje op de Happy Conventions pagina te liken en je vertelt waar ze een ticket kunnen kopen om jou te komen supporten. Tag Happy Conventions in jouw bericht! Lees de spelregels hieronder.

De likes van alle inzendingen (alleen likes op de originele video op de Happy Conventions pagina op Facebook en Instagram tellen mee, dus zorg dat je daarnaar verwijst) worden op 20 mei 2019 geteld en daarna zullen 5 finalisten bekend worden gemaakt. Deze finalisten sturen voor 22 mei een derde filmpje naar (info@happyconventions.com) met 10 minuten lesmateriaal waarin duidelijk de groep, instructeur en aanleerfases te zien zijn. Een professionele jury kiest uit deze inzendingen 2 eindfinalisten die op 10 juni het podium mogen betreden. Deze 2 finalisten mogen op 10 juni 2019 op het grote podium staan van het Happy Conventions Freestyle Event op tweede pinksterdag. De finalisten worden op 1 juni bekend gemaakt.

Dit jaar mag je weer deelnemen met ALLE freestyle disciplines die er zijn, zoals step, dance, aerobic, total bodyshape, fight etc. De wedstrijd bestaat uit twee rondes.

Ronde één:

 1. Verzamel likes via Facebook en Instagram op je eigen Rookie filmpje van maximaal 1 minuut van een stuk uit jouw les naar keuze (liefst met deelnemers), je mag ook een compilatie maken.
 2. Post een kort filmpje waarin je jezelf voorstelt op je eigen Facebook en Instagram pagina (max 1 minuut). Vertel waarom mensen op JOU moeten stemmen en waar ze een ticket kunnen scoren voor dit toffe event (www.happyconventions.com).
 3. Alleen video’s die door de organisatie op de officiele pagina’s op Insta en Facebook van Happy Conventions zijn geupload, dingen mee in de voorrondes, verwijs dus in jouw postings en voorstelfilmpje op Facebook en re-posts op Insta naar de originele video op de Happy Conventions pagina’s en zorg dat ze deze filmpjes liken.

Ronde twee:

 1. Twee finalisten uit de eerste ronde (deze worden bepaald door de meeste likes en een professioneel jury oordeel) verzorgen een workout op het Happy Conventions Freestyle Outdoor Event op 10 juni 2019, 2e Pinksterdag, bij SnowWorld Healthclub Zoetermeer.
 2. Uit deze finalisten wordt op deze dag een winnaar gekozen door de jury en het publiek. Het publiek mag dus ook stemmen, zij zijn immers degenen waar we het allemaal voor doen. De stemmen  van de professionele jury en het publiek tellen even zwaar mee.

Rookie 2019 Winnaar:

De winnaar van Rookie 2019 mag in een line-up tussen de beste (inter) nationale presenters, een workout geven op het Happy Conventions Step en Dance Event op 24 november 2019.

Je kunt je filmpje sturen naar: info@happyconventions.com.

Dit zijn de spelregels:

 1. Je stuurt een kort filmpje (max 1 minuut) van een stukje van jouw les of een compilatie naar info@happyconventions.com.
 2. Je maakt een voorstel filmpje van maximaal 1 minuut waarin je vertelt waarom jij zo graag op het Happy Conventions Freestyle Event wilt lesgeven, waarom mensen JOUW video moeten liken en waar ze een ticket kunnen scoren om jou te supporten (www.happyconventions.com).
 3. Alle freestyle lessen mogen mee doen: step, aerobic, hi-lo, dance, total bodyshape, fight etc. Let op: filmpjes met gestandaardiseerde lessen worden uitgesloten van deelname.
 4. Je zorgt dat dit filmpje zoveel mogelijk gedeeld, ge-repost en geliked wordt.
 5. De 5 kandidaten met de meeste likes mogen een derde filmpje insturen naar info@happyconventions
 6. Uit deze 5 kandidaten kiest een professionele jury naar aanleiding van al het ingezonmden materiaal 2 kandidaten die de hoogste jury beoordeling hebben.
 7. Deze 2 eindfinalisten mogen presenteren op het Happy Conventions Freestyle Event op 10 juni 2019 bij SnowWorld Healthclub Zoetermeer.
 8. Op de dag zelf bepaalt de jury en het publiek wie zich ROOKIE 2019 mag noemen.
 9. De uiteindelijke winnaar van Rookie 2019 mag presenteren op het grote podium van het Happy Conventions Step & dance Event tussen vele grote namen onder de (Inter) Nationale presenters in de line-up.

Wil je weten waar de jury op beoordeelt? Kijk hieronder naar het Jury Rapport. www.happyconventions.com

 

Rookie 2019 Jury Rapport

Naam jury lid: …………………….  Naam Rookie: ……………………………….

Hardware

 • Layering, opbouw, vloeiende, logische choreo/stof, verbale en non verbale cueïng, juist en creatief gebruik methodieken, eigen techniek, veilige choreo/stof, differentiatie naar deelnemers, juiste niveau naar deelnemers, tijdsmanagement, juist gebruik van spiegelen, face to face en back to face, originele en creatieve choreo/stof, gebruik van verrassingselementen, eigen stijl, juist aantal herhalingen, juiste hoeveelheid oefening en toepassing van de choreo/stof, timing, real thing juist ingezet en getimed, gebruik van microfoon, muziek volume en stem, muziek keuze (passend), in team: volgt soepel aanleercurve van andere presenter, choreo is afsgestemd op elkaar.

Software

 • Likebility, publiek aanvoelen, juist werken en timen van climaxrollen, communicatie met publiek voor tijdens en na de performance, X factor, podium uitstraling, unieke bewegingsstijl, mimiek, gezichtsuitdrukking, presenterschap onderscheidend van instructeurschap, durven nemen van risico’s, inspelen op (onverwachte) gebeurtenissen, eindshow in Real Thing, afwisselend gebruik van basis en meta posities, algehele uitstraling op het event, communicatie met collega’s, medewerkers en deelnemers gedurende de dag, netwerkskills, motiveren en mobiliseren van fans, juist gebruik van social media en promotie skills, collegialiteit, loyaliteit ten opzichte van het Event, sportief gedrag tijdens de wedstrijd, neerzetten van sfeer, dynamische les, mogelijkheden tot herstellen van fouten, stemgebruik, humor, show element, teamplayer, ruimte aan de ander geven op het podium, samenwerking, omgaan met feedback.

Jury commentaar en eindcijfer

 • Tops:……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
 • Tips:…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
 • Eindcijfer: